Warm worden met Whisky; onze top 5

Als je al eens goed naar onze drankenkaart hebt gekeken, zul je zien dat wij sinds kort best wel veel whisky’s serveren. Nu het langzaam kouder wordt is whisky één van onze favoriete drankjes om warm te blijven. Maar het is natuurlijk ook heerlijk na afloop van ons 3-gangen Bavoort menu of in combinatie met onze borrelhapjes!

Hieronder vind je onze favoriete 5 whiskies op de kaart!

1. Talisker Storm

Talisker is een malt whisky die geproduceerd wordt op het eiland Skye. De naam is afkomstig van het Noors “Thalas Gair” en heeft een intens en rokerig karakter. Kenmerkend voor Talisker is de warme zoetheid waardoor het een super whisky is om puur te drinken.

Krachtig en rokerig, €5,70 per glas

2. Millstone Rye 100

Gedistilleerd uit 100% rogge, 100 dagen oud, 100% handgemaakt en 100% new American oak. Alle flessen worden met de hand geëtiketteerd en op het etiket worden de details van de whisky ingevuld. Het typerende aan deze whisky is zijn volle kruidige karakter dat afkomstig is van de rogge. Lekker na een goede maaltijd of op een winterse avond!

Vol en Rijk, €8,90 per glas

3. The Ultimate Whisky – Proeverij

Ontstaan in 1994, toen Han en Maurice van Wees voor het eerst hun mooiste vaten Single Malt selecteerden om te laten bottelen. De whisky wordt non-chill-filtered gebotteld en er wordt geen karamel toegevoegd, hierdoor blijft alle oorspronkelijke smaak achter en komt de kleur altijd overeen met het oorspronkelijke vat. Let wel; ons assortiment verandert regelmatig, een vat is nu eenmaal eindig, dus vraag onze sommelier wat wij op dit moment in voorraad hebben.

3 verschillende whiskies en een kop koffie, €14,-

4. Deanston New Virgin Oak

De Deanston New Virgin Oak is een milieubewuste whisky. De distilleerderij is gevestigd in een oude katoenfabriek, de keuze voor het ombouwen van katoenfabriek tot distilleerderij is het gebruik van het zuivere water van de naastliggende rivier. Het karakter van de Deanston malt is zacht, iets zoet en vol en heeft een mooie aparte houtsmaak.

Vol en Rijk, €5,- per glas

5. Glenfarclas 15 Years

We sluiten de lijst af met een voor veel liefhebbers bekende naam “Glenfarclas”. In het Gaelic betekent de naam “vallei van het groene grasland”. Deze 15 jaar oude whisky heeft een prachtige donkere amber kleur met een sterke, kruidige geur, met de smaak van zoethout en gesuikerd fruit. Een whisky die iedere liefhebber kan waarderen.

Vol en Rijk, €7,60 per glas

Al zin gekregen in een lekker glas whisky? Reserveer dan gemakkelijk online, mail of bel ons op het nummer: 033 494 0550 en we houden een tafel voor je vrij! Restaurant Bavoort in Leusden.

Op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Volg ons op Facebook

Laat een reactie achter